Jabłka pod kruszonką - Przepis
Zaczyna się sezon na pyszne jabłka papierówki. Do mojego domu zawitały już małe, czerwone jabłuszka. Po upieczeniu kruche jabłka przeplatają się ze słodyczą miodu i cukru. Przepis jest bardzo prosty, więc Wszyscy powinni dać sobie z nim świetnie rade.
Składniki:
10 małych papierówek
5 łyżeczek miodu
5 łyżeczek cukru
KRUSZONKA
1/3 kostki masła
szklanka mąki
1 żółtko
łyżka cukru waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na kruszonkę zagnieść. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. W jednej miseczce umieścić ok. 2 łyżki jabłek, polać to łyżeczką miodu, posypać łyżeczką cukru i przykryć wierzch kruszonką. Piec 15-20 min. w 180 stopniach C.
przeczytaj więcej
Składniki:
10 małych papierówek
5 łyżeczek miodu
5 łyżeczek cukru
KRUSZONKA
1/3 kostki masła
szklanka mąki
1 żółtko
łyżka cukru waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na kruszonkę zagnieść. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. W jednej miseczce umieścić ok. 2 łyżki jabłek, polać to łyżeczką miodu, posypać łyżeczką cukru i przykryć wierzch kruszonką. Piec 15-20 min. w 180 stopniach C.
przeczytaj więcej
Komentarze
Prześlij komentarz